Gekwalificeerde leads met gekwalificeerde leadgeneratie

Je bent een ras verkoper, die alle gekwalificeerde leads omzet in klanten wanneer deze leads goed gekwalificeerd zijn gedurende de leadgeneratie, of in Duitsland, Kundenakquise. Je kunt goed omgaan met mensen en ook nog kan luisteren naar de wensen van de klant. Deze kwaliteiten zijn aangeboren en aanleren levert alleen maar account managers op die niet kunnen verkopen. Ze kunnen op de winkel passen en als er iemand passeert, kunnen ze informatie geven over bepaalde producten of diensten. De ras verkoper heeft geen zin in allerlei tijdrovende cold calling trajecten, want hij moet bij de klant zitten om deals te closen. Een groot deel van zijn of haar salaris is afhankelijk van de gerealiseerde omzet. De account manager daarentegen is minder afhankelijk van een en zal vooral voor een zo’n groot mogelijk, vast maandsalaris gaan. Echter nu moet je naar een klant die heeft aangegeven dat hij interesse heeft in de dienst of het product wat de verkoper kan aanbieden. Gaat de verkoper op pad met beperkte informatie, dan is het niet duidelijk om het om een informatieaanvraag gaat of om een klant met een reële koopbehoefte.

Kwalificatie tijdens leadgeneratie

Door leads goed te laten kwalificeren en voorzien van aanvullende informatie, zal de verkoper ook succesvoller zijn.
Hij kan gerichtere vragen stellen in de loop van het gesprek. Daarbij komt dat de klant het gevoel heeft dat verkoper zich heeft verdiept in zijn of haar organisatie. Dit zorgt ervoor dat de verkoper serieuzer wordt genomen en waardoor de ‘gunfactor’ sterker naar de verkoper gaat wijzen. Een concurrent met een betere prijs hoeft door deze gunfactor niet altijd als winnaar uit de strijd te komen. Sterker nog, als de prijs een werkelijk issue is, dan zal de klant hierin mogelijk hints geven, zodat de verkoper met de juiste prijs komt.

Internationale leadgeneratie

Een leadprovider die deze informatie kan bieden is een partij waar men de klappen van de zweep kent. In Europa is er momenteel maar één organisatie die dit kan en in diverse landen actief is. Het betreft Virgoleads, waar zelfs de concurrenten graag ‘afval leads’ kopen. Voor een verkoper is het vak veel aangenamer en voor zijn firma veel nuttiger met gekwalificeerde leads.

Meer informatie: https://www.virgoleads.com/