LED 12V installeren

 

In normale woningen zul je geen 12V aansluitingen vinden, maar in boten, auto’s en caravans wel. Ook daar hebben we verlichting nodig, vandaar dat dat er al vaak verlichting is te vinden in de vorm van 12V halogeen en andere soorten lampen. Een wat andere onbekendere speler op de 12V markt zijn de led lampen. Dit komt doordat vaak het misverstand bestaat dat led verlichting erg duur is en mensen niet van plan zijn deze verlichting aan te schaffen.

Feiten Led 12V

Toch blijken led 12V lampen in de praktijk helemaal niet zo duur te zijn. Ten eerste zijn ze in aanschafsprijs ook relatief goedkoop als je kijkt naar de prijzen van andere soorten lampen. Maar niet alleen in aanschafsprijs van led lampen valt mee, maar ook de gebruiksduur. Led 12V lampen gaan namelijk vaak langer mee dan andere soorten lampen, waardoor de extra investering in deze lampen al helemaal te verwaarlozen is.

En alsof dat nog niet genoeg is, blijken led lampen ook nog eens erg zuinig in gebruik. Als je ervoor kiest om deze lampen te gebruiken, zul je zien dat er een daling komt in je stroomrekening aangezien energie verlichting minder energie verspilt. Verder zijn led lampen ook nog eens een stuk beter voor het milieu dan andere lampen, de levensduur van led verlichting is namelijk velen malen langer en ze verspillen ook nog eens minder energie. Hierdoor wordt er minder beroep gedaan op het opwekken van energie.

Kortom, Led 12V lampen zijn zeker een aanrader voor je boot, auto of caravan. Dit omdat led verlichting goedkoop is in aanschaf, gezien de lange levensduur. Maar ook omdat je op deze manier kunt besparen op je energierekening en ook nog eens onbewust een stuk beter bent voor het milieu. Heb je dus een nieuwe 12V lamp nodig? Overweeg dan ook eens een Led 12V.

https://www.leds-depot.be/led-12v.html