Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

Plat dak vs zadeldak

Je hebt meerdere soorten daken. Ook zijn er van iedere dakvorm weer meerdere varianten. In deze blog zullen we de platte daken en zadeldaken toelichten. Er wordt aandacht besteedt aan voordelen, kenmerken en geschikte dakbedekkingen.

 

Voordeel

Een plat dak ziet er erg strak en stijlvol uit. Het is ongevoelig voor wind en het is eenvoudig te plaatsen. Een extra voordeel van een plat dak is het feit dat er op het platte dak eenvoudig zonnepanelen en zonneboilers geplaatst kunnen worden. Een zadeldak is windbestendig en zorgt voor een goede afvoer van het hemelwater. Een zadeldak kan ook extra leefruimte creëren door het dak steil te maken.

 

Kenmerkend

Een zadeldak is één van de populairste soort daken. Een zadeldak past bij veel verschillende bouwstijlen. In de meest simpele vorm bestaat een zadeldak uit een combinatie van twee dakvlakken die samen een omgekeerde V vormen. Een plat dak bestaat uit één dakvlak dat horizontaal is. Vaak is er sprake van een kleine hellingshoek. Deze zorgt ervoor dat de afwatering vlot verloopt.

 

Dakbedekkingen die mogelijk zijn

Je kunt een zadeldak bedekken met met klassieke dakpannen. Zo kan je denken aan gebakken tegelpannen, kleidakpannen of betonpannen. Een zadeldak kan je ook bekleden met leien. Als je voor de leien kiest heb je de keuze uit kunstleien en natuurleien. Bovendien bestaan er ook nog dakpanplaten van metaal. Wat ook nog mogelijk is, is het bedekken van je zadeldak met riet. Riet geeft een uitstraling die uniek is aan je woning. Een plat dak wordt vaak bekleedt met synthetisch rubber of roofing. Dit zijn beide erg sterke en soepele materialen. De materialen hebben ook een lange levensduur. Synthetisch rubber en roofing hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding en zijn onderhoudsvrij. Dakbeheer gaat hier makkelijker. Een plat dak is ook te bekleden met PVC. PVC is beschikbaar in veel kleuren. Het dakdekkersbedrijf weet hier meer over.

http://economy.nl