Adriaticlife
Image default
Commercial

Wanneer kun je het beste een boot verkopen

Je wilt je boot verkopen? Dan is het niet om het even wanneer je hem verkoopt. De timing is bij het verkopen van boten erg belangrijk. Maar wat is dan dat beste tijdstip? En kun je dan zelf nog lekker even een seizoen van de boot genieten of is het verstandiger om dat juist niet te doen?

Verkoop aan het begin van het seizoen

Bij auto’s is dit toch een heel ander verhaal. Die gebruik je tenslotte het hele jaar door. De meeste boten liggen in de winter aan de kant. Je hebt echt te maken met het vaarseizoen. Veel mensen zullen in de winter amper denken aan varen of aan boten kopen. Komt echter het zonnetje steeds vaker tevoorschijn en lopen de temperaturen in de vroege lente op, dan zie je dat mensen kriebels krijgen. Dat ze overwegen of ze wellicht een boot willen kopen. Het begin van de lente is dus een goed moment om hem in de verkoop te doen.

Maak foto’s niet in de winter

Niet alleen is de winter een slecht seizoen om je boot te koop aan te bieden, maar maak in dit jaargetijde ook geen foto’s. Ook al komt jou dat beter uit wat tijd betreft, doe dit liever in de zomer of in de lente. Plaatjes zijn namelijk belangrijk bij de verkoop. Ziet alles er donker en somber uit, dan zoeken mensen gauw naar een volgende boot. Zorg ervoor dat de zon lekker schijnt op jouw foto en dat lucht het liefst strakblauw is. Dan krijgen mensen zin om in te stappen in jouw boot.

Wat doet de markt?

Bij het verkopen van boten is de markt ook een belangrijk aandachtspunt. Is de markt heel krap en worden er slechts weinig boten te koop gezet, dan is het voor jou minder cruciaal wanneer je start met de verkoop. Mensen die een boot willen, komen toch al snel uit bij die van jou omdat er zo weinig aanbod is. Is de markt een stuk ruimer, dan moet je wel even iets beter nadenken over het tijdstip van de verkoop. Wil je je boot verkopen bij Jachtmakelaar Kappers, dan geven wij je uiteraard handige tips en adviezen. Dankzij onze jarenlange ervaring op dit terrein weten we precies wat je beter wel en juist niet kunt doen tijdens de verkoop van je boot.