Adriaticlife
Image default
Offers

4 tips om gluurders en luisteraars te blokkeren!

4 tips om gluurders en luisteraars te blokkeren!

Kan jij slecht tegen gluurders en vind je het niks dat jouw buren je kunnen horen? Je gaat het nog minder leuk vinden naarmate je er meer over nadenkt. Er zijn verschillende manieren om deze gluurders en luisteraars te blokkeren, maar het is lastig om uit te vinden wat echt werkt. In deze blog behandelen we drie methodes die gegarandeerd werken tegen gluurders of luisteraars. Lees dus gauw verder voorzie jezelf van meer privacy!

 

  1. De opstelling van jouw meubels

Je kan er in eerste instantie voor zorgen dat gluurders je niet recht aan kunnen kijken. Dit doe je door de meubels op een bepaalde manier op te stellen. Denk hierbij aan kasten, maar ook stoelen en banken. Hiermee kan je namelijk een opstelling maken waarin mensen van buitenaf bijvoorbeeld naar jouw rug moeten kijken, wanneer jij op de bank zit. Met een kast kan je bijvoorbeeld een groot deel van het zicht, via de voorruit, blokkeren. Daarnaast kan je ook planten en bloemen plaatsen, bij het voorraam. Hiermee blokkeer je ook een groot deel van het zicht naar binnen toe. Het zorgt echter wel voor minder lichtinval in je huis, waardoor het donkerder wordt in jouw woning.

 

  1. Geluid dempen

Er zijn verschillende manieren waarop je geluid kan dempen in jouw huis. Hiermee zorg je ervoor dat mensen jou bijvoorbeeld niet horen zingen in de douche. In sommige woningen kunnen mensen zelfs de buren normale gesprekken voeren. Dit is natuurlijk niet prettig om te weten. Je kan ervoor zorgen dat je de isolatie opnieuw installeert in het huis. Hiermee zorg je tegelijkertijd voor meer warmtebehoud. Daarnaast zijn er zelfs speciale isolatieblokken die geluid afweren. Hiermee ben je helemaal stil voor de buren.

 

  1. Verduistering

Met goede verduistering in je huis, zorg je er ook voor dat gluurders minder goed naar binnen kunnen kijken. Met verduistering bedoelen we bijvoorbeeld gordijnen, rolgordijnen en jaloezieën welke te verkrijgen zijn bij Raamdecoratiedeal. De keuze uit deze drie varianten is volledig gebaseerd op jouw eigen smaak. Zo laten gordijnen het meeste licht door, van de drie. Ze zijn echter wel het sierlijkst van de drie. Rolgordijnen zijn het meest compact. Dit neemt namelijk enkel een laagje over de ramen in beslag. Met jaloezieën laat je het minste licht door. Daarnaast kan je met jaloezieën het best de lichtinval bepalen. Hiermee kan je precies naar wens, de hoeveelheid en richting van de lichtinval bepalen.

 

https://raamdecoratiedeal.com/