Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

Adverteren op sociale netwerken kan veel conversie opleveren

Adverteren via social media is een goede keuze

Op social media maakt het mogelijk om te kunnen adverteren. Zo kan er bijvoorbeeld op zoekmachinepagina’s en op websites van derden geadverteerd worden. Door het grote aantal gebruikers van social media kan dit kanaal het bereik meten met traditionele media, denk hierbij aan televisie of radio. Social media marketing is dus een effectieve manier om meer conversie en verkeer naar de website te verkrijgen.

De verschillende typen bereik via social media

Er zijn drie soorten typen via social media:

  • Organisch bereik: dit is het aantal unieke personen dat je bericht heeft gelezen op je pagina.
  • Viraal bereik: dit is het aantal unieke mensen dat een bericht heeft gezien via een verslag dat oor een vriend of vriendin is geplaatst.
  • Betaald bereik: dit is het aantal unieke personen dat een bericht heeft gezien via een geplaatste advertentie.

Tegenwoordig zien wij vooral dat het organische bereik steeds meer daalt. Dit komt doordat merken steeds actiever worden op social media en de netwerken filteren op de relevantie voor de gebruiker. Om het gewenste bereik te kunnen realiseren is betaald bereik via advertentie cruciaal.

Tools voor advertising

Sociale netwerken bieden over het algemeen een online tool waarmee advertenties kunnen worden geplaatst. Door middel van een tool koopt de adverteerder via een soort veiling advertentieruimte in op het sociale netwerk. Adverteren op sociale netwerken is hierdoor zeer laagdrempelig.

Het meten van het succes op sociale netwerken

Om de meetbaarheid te kunnen maken moet er per doelstelling KPI’s worden geformuleerd. Deze KPI’s kunnen aansluitend vertaald worden naar social media. Denk hierbij aan:

  • Branding: voorkeur, merkbekendheid en bereik binnen de doelgroep
  • Commerce: het verkopen via social media
  • Service: klanttevredenheid, aantal geholpen klanten en de gemiddelde waardering
  • Loyalty: koopgedrag, aankoopgedrag (onder fans)

Het is dus duidelijk dat social media conversie en verkeer op de website realiseert. Twijfel niet langer en zet social media vandaag nog in!

https://www.teamnijhuis.nl/