Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

Codering bij cosmetica

Codering bij cosmetica

 

Heb je je wel eens afgevraagd hoe codering op cosmetica producten werkt en waarom het eigenlijk nodig is? Dat kan ik beantwoorden. Misschien werk je zelf wel met cosmetica producten of ben je groot fan van gezichtsverzorging enzovoort. Dan heb je waarschijnlijk genoeg keren de streepjescode en de rest van de informatie wel zien staan op jouw favoriete product.

De codering zorgt ervoor dat producten fraudebestendig worden. Zo kan het product volledig getraceerd worden en kan er snel worden gezien of het een echt of nep product is. De codering beschermd dus tegen vervalsingen. Er zijn dan databases met software die dit product kunnen herkennen. Door de coderingen zijn bedrijfskosten omlaag gegaan en zijn de omgevingsomstandigheden gunstiger geworden.

De verpakking van een cosmetisch product moet natuurlijk wel er mooi en professioneel uitzien. De verpakking speelt namelijk ook een belangrijke rol in de verkoop. Het moet de consument aanspreken en ervoor zorgen dat deze het product ook echt wil kopen. Door de codering kan het zijn dat de verpakking er op achteruit gaat. Bedrijven proberen daarom ook veel klein coderen toe te passen. Denk maar eens aan alle extra informatie die je vaak achterop ziet staan. Daar staat in het heel klein algemene informatie over het product en de code die erbij hoort.

Er zijn verschillende soorten printers die de codes erop kunnen printen. Je moet namelijk wel een printer hebben die de speciale instructies ook kan uitvoeren. Je moet namelijk ontzettend klein printen met precisie. Dit geldt ook bij barcode printen. Ook heb je machines die de coderingen erop kunnen laseren. Dat is gemakkelijker met producten die niet plat zijn. Lasers kunnen erg precies zijn en zo heb je geen enkel probleem met de kleine code die erop moet.

Codering bij cosmetica producten is tegenwoordig een ‘must’. Je kan eigenlijk niet meer zonder. De coderingen moeten accuraat zijn, anders is het vertrouwen weg.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/