Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

Crisis voor ondernemers

Tijdens de covid 19 uitbraak zijn we nu inmiddels op een belangrijk punt gekomen. We zitten allemaal zoveel mogelijk in ons eigen huis, om verdere verspreiding van het virus op korte termijn te voorkomen. Dit betekent dat het leven haast stil ligt. Veel mensen hebben geen inkomen meer, omdat hun inkomen afhankelijk is van bijvoorbeeld de horeca of van een winkel. Hierdoor kunnen zij niet verdienen zolang men binnen zit, wat wel 3 maanden kan duren. En natuurlijk geven de mensen die binnen zitten ook een stuk minder uit dan normaal. Hierdoor komt de economie op zijn gat te liggen. Dit betekent dat we misschien wel weer in een recessie terecht komen. Dit betekent dat er banen verloren zullen gaan en veel mensen met geldproblemen komen te zitten. 

Ondernemers merken het nu al. Het is het einde van de maand, dus ze zijn bezig met de loonadministratie en de personeelsadministratie. Maar waar moet het geld vandaan worden gehaald om de werknemers uit te betalen, als er alleen maar verliezen zijn gedraaid deze maand. Vaak valt deze maand nog wel op te vangen, maar vanaf volgende maand wordt het pas echt zwaar. Dan is er namelijk helemaal geen omzet gedraaid en zijn de kosten hetzelfde gebleven. De kans is groot dat er dan banen verloren zullen gaan. 

Gelukkig grijpt de overheid wel in met economische steun. De ondernemers krijgen dus een som geld van de overheid om te helpen met het uitbetalen van de werknemers. Dan kunnen ze misschien ook weer even vooruit zonder banen te schrappen. Maar de vraag is of het genoeg is voor iedereen om deze tijd door te komen. De verwachting is dat er toch een aantal bedrijven failliet zullen gaan. De hoop is dat dat aantal beperkt hoeft te blijven, zodat er toch ook veel bedrijven de crisis overleven.

 

https://www.cbbs.nl/