Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

De beste manier om je auto te verkopen

 

 

In dit artikel benoemen we 3 veelgebruikte methode die je kunt toepassen wanneer je jouw prive auto wilt verkopen. Welke manier jou het meeste aanspreekt zal na dit artikel te lezen, snel duidelijk worden. Zoek je meer informatie, dan raden we je de infosite https://www.tipsautoverkopen.nl/ aan om eens te bezoeken.

 

 

Auto verkopen via Marktplaats

Een van de meest gebruikte verkoop methode is verkopen via Marktplaats. De advertentiesite is voor auto verkopers helaas niet gratis. Voor een simpele advertentie ben je snel tussen de 15 en 25 euro kwijt, waarbij je auto binnen enkele uren onderaan alle andere auto’s is gesneeuwd. Handelaren zijn dol op Marktplaats. Dit betekent dat ze dus massaal als vliegen op jouw advertentie afkomen. Particulieren moeten wat meer moeite doen om jouw auto te vinden, omdat ze simpelweg minder ervaren zijn dan de handelaren. Met handelaren is op zich niets mis, behalve dat ze gaan proberen om je auto voor de laagste prijs te pakken te krijgen. Een mail met ‘wat is uw laagste prijs’ is dus niet zeldzaam. Wees hier dus op voorbereid. Tref je wel een particuliere koper zonder voorbedachte rade, dan kun je geluk hebben en je auto verkopen voor een goede prijs.

 

 

 

Auto via de veiling verkopen

Veel mensen denken bij een autoveiling aan een veiling waarover je geen controle hebt. Verkopen dus zonder zeggenschap. Bij de autoveiling werkt dat niet zo. Je bent en blijft de baas over je eigen auto en verkoopt alleen wanneer de prijs, het bod, je aanstaat. Anders ga je gewoon niet akkoord en verkoop je dus helemaal niets. Wanneer je de auto aanmeldt bij een autoveiling, dan kunnen de aangesloten autobedrijven op jouw auto gaan bieden. Normaal gesproken is de veiling niet openbaar, maar alleen inzichtelijk voor autobedrijven. Alleen de autobedrijven zien dus jouw auto en kunnen zien hoe hoog het hoogste bod is. Ze kunnen dus besluiten om een nog hoger bod te plaatsen, en daarmee de kans te vergroten dat jij als koper akkoord gaat. Wanneer de veiling sluit kan er niet meer geboden worden en wordt het hoogste bod met jou gecommuniceerd. Je kunt vervolgens het bod afwijzen of accepteren. Ga je akkoord, dan heb je de auto verkocht aan de hoogste bieden, en dan kunnen jullie samen een afspraak maken om de verkoop af te ronden. Dat betekent dus dat de winnaar van de veiling de auto daadwerkelijk van je overkoopt, deze tenaamstelt, en jouw het afgesproken bedrag uitbetaalt.

 

Auto inruilen

Bij het inruilen van de oude auto, koop je dus een ander. Je kunt geen auto inruilen wanneer je niets terugkoopt. Dan kom je meer in de sector auto inkopers of auto opkopers terecht. Bij inruilen moet je een leuke korting verwachten op de prijs van de auto die je wilt kopen, maar niet de hoofdprijs. Autobedrijven doen het altijd zo overkomen dat ze niet direct zitten te wachten op jouw auto en dat hij lastig te verkopen is. Die truc passen ze bij iedere auto toe, dus houd daar alvast rekening mee.