Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

De vele voordelen van de achteruitrijcamera

Tegenwoordig hoef je niet meer zelf oneindig achteruit te kijken om zeker te weten dat je goed inparkeert. De achteruitrijcamera is ondertussen een veelvoorkomend apparaat in ons dagelijks leven. Alle auto’s hebben er intussen wel een. Behalve als je een heel oudje hebt, want de camera’s worden pas sinds een jaar of tien standaard in een nieuwe auto ingebouwd.

Maar wat doet een draadloze achteruitrijcamera nu eigenlijk precies? Een achteruitrijcamera is een camerasysteem in een auto, bus of vrachtwagen. Het is een handig hulpmiddel bij inparkeren of achteruitrijden voor vooral beginnende bestuurders om tijdens het achteruitrijden te zien wat er zich achter je afspeelt. Je ziet alle obstakels in een beeldscherm op het dashboard. Het beeld van het scherm is zo zuiver en helder dat het net lijkt of je televisie kijkt!

Daarnaast geeft de achteruitrijcamera de volledige dode hoek achter de auto weer; dat stukje mis je nu net als je zelf kijkt!. Gemak dient de mens en je bespaart jezelf een hoop rugklachten. Ook voor mensen die moeite hebben om over hun schouder te kijken is een achteruitrijcamera een uitkomst.

Waar de camera zich precies bevindt is weer verschillend per voertuig. De meest voorkomende plekken zijn rondom de kentekenplaat of dicht bij de achterruit. Hij kan ook bij het logo van het automerk zitten. Als je gaat rijden, wordt de camera automatisch aangezet. De beelden zijn daarna direct zichtbaar op je boordcomputer. Sommige boordcomputers geven daarbij ok nog aan door middel van lijnen op het scherm hoe breed de auto is. Dit is extra handig voor je optische beeld.

Mocht je nu een oude auto hebben en het lijkt je wel wat om een achteruitrijcamera te koop te hebben? Geen nood, want hij kan ook nog achteraf in je auto gemonteerd worden.

Veel en vooral heel erg veilig rijplezier toegewenst!

 

https://www.vanzwitserland.nl/