Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

De voordelen van freelance tekstschrijven

Goed, je hebt die schrijfcursus gevolgd en trouw geoefend. Elke dag schreef je een kwartier over grasmaaiers, bijzettafels en fruitsoorten. Je hebt op je vrijwilligerswerk de website herschreven. Je hebt over de eerste levensjaren van je kinderen geblogd, met zeer lovende kritieken van je lezers. Nu ga je voor het echte werk: je wordt freelance tekstschrijver. Goed idee, want freelancen heeft veel voordelen. Dit zijn enkele van die voordelen.

Eigen baas

Nee, je krijgt geen fietsenplan, leaseauto of functioneringsgesprek en als je ziek bent, ben je gewoon ziek en kun je niet werken. Dus ook geen geld verdienen, en dat voel je. Je werkt veel alleen en bent als freelancer verantwoordelijk voor je eigen teksten en dus ook voor je eigen financiële situatie. Je moet zelf je tijd indelen en op de juiste momenten ook ‘nee’ zeggen tegen opdrachtgevers. Juist die verantwoordelijkheid geeft een grote voldoening. Je kunt je voorstellen dat het geweldig voelt als je werk goed uit de verf komt en je opdracht na opdracht binnensleept.

Hangmat

Als freelancer bepaal je zelf waar en wanneer je werkt. Dat hoor je overal, maar realiseer je je dat dat ook echt waar is? Bij loondienstbanen is er ook veel mogelijk, maar wat zegt een baas over werken vanuit een hangmat in Costa Rica? Of tijdens de zwemles van je dochter in de kantine? Als freelancer kun je het allemaal echt zelf bepalen, je zit niet aan een kantoor vast. Ook niet aan kantooruren. Je hebt risico’s waar je rekening mee moet houden maar vooral ook vrijheid, en die is onbetaalbaar. Vrijheid is de beste inspiratie.

Flexibel

In de meeste vacatureteksten voor een baan in loondienst wordt het van je gevraagd: flexibiliteit. Maar niet altijd krijg je dat als werknemer ook terug. Vaste uren. Vaste plekken. Kind ziek? Onverwacht thuiswerken? Geen inspiratie om 9 uur op maandagochtend? Dat is vaak moeilijk als je voor een baas werkt. Als zelfstandige hoef je niet op commando te produceren. Je weet zelf als geen ander wanneer je op je best bent en kunt presteren. Daar kun je optimaal gebruik van maken als freelance tekstschrijver. Dus ook in die hangmat op het strand.

 

https://www.loewiese.nl/