Adriaticlife
Image default
Tourism

De voordelen van wonen in Malaga

De stad Malaga ligt in het prachtige Andalusië. De kunstliefhebbers weten dat Malaga bekend staat om de wereldberoemde schilder Pablo Picasso. Je kan in Malaga zijn prachtige kunsten bewonderen, genieten van het mooie weer en lekker op terrasjes zitten. Het leven is Malaga is ook een stuk goedkoper. Dé perfecte locatie om te gaan wonen en werken in Spanje. Wil jij een huis kopen in Malaga? Villa Nova Spain kan jou daarbij helpen!

Leven in Malaga

Ga je werken, studeren of verhuizen naar Malaga? Dan is het verstandig om van tevoren informatie op te doen over waar je wilt gaan wonen in de stad. Houd je van een rustige plek of woon je juist liever in het drukke centrum? In Malaga kan dat allemaal! Zoek dus uit wat jij prettig vindt. De stad trekt veel buitenlanders aan om daar te gaan wonen. In Malaga schijnt vrijwel altijd de zon. Het weer in Malaga is een enorm pluspunt. In de avond trekken veel inwoner uit Malaga naar de stad. Ze bezoeken dan leuke barretjes, cafeetjes en terrassen. Hier kan je dus makkelijk nieuwe mensen leren kennen, wanneer je er allen op uit bent. De Spanjaarden staan er om bekend dat ze zeer sociaal zijn. Het maken van vrienden is voor hen een belangrijk onderdeel van hun lifestyle. Je hoeft dus als buitenlander niet bang te zijn dat je uitgesloten wordt. Het is ook verstandig dat je wat Spaanse woorden kent of kan herkennen. Probeer ook zo snel mogelijk de Spaanse taal op te vatten. In Malaga kan je gemakkelijk met het openbaar vervoer reizen. Dat is handig wanneer jij wat verder van alle grote plekken af woont.

Werken in Malaga 

Heb je ervoor gekozen om naar Malaga te verhuizen, omdat je daar wilt gaan werken? Dan heb jij vast al een idee in welke banen je geïnteresseerd bent. Het aanbod van werk is heel divers en afwisselend. Weet je nog niet wat voor baan je wilt, dan is het verstandig om te onderzoeken wat je interesses zijn en dat je een paar sollicitatiegesprekken heb staan. Tijdens je sollicitatiegesprek wil je natuurlijk een goede indruk achter laten. Het solliciteren in Spanje begint bij het sturen van een mail met jouw motivatiebrief en een cv. Het is belangrijk dat jouw motivatiebrief zakelijk is opgesteld. Houd er wel rekening mee dat de Spanjaarden siësta’s nemen. Veel kantoren en panden zijn dan gesloten. Niet alle bedrijven hanteren overigens de siësta.