Adriaticlife
Image default
Beauty and Personal Care

Dit doet een Sauna met jouw Lichaam

Je kunt in de hottub van Elite Wellness gaan, maar ook een bezoekje brengen aan de sauna. Een sauna brengt vele voordelen met zich mee, het is namelijk erg gezond. In dit artikel lichten we een aantal van deze gezondheidsvoordelen uit. Online zijn er vele verhalen te vinden over de sauna, echter zijn niet alle beweringen waar. De gezondheidsvoordelen die je in dit artikel leest zijn wetenschappelijk onderzocht. Heb je problemen met je gezondheid? En weet je niet zeker of een sauna wel goed voor jou is? Neem dan altijd eerst contact op met jouw arts voor meer informatie.

Immuunsysteem en bloedsomloop

De universiteitskliniek Charité in Berlijn heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van de sauna. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat een bezoek aan de sauna, een positief effect heeft op het immuunsysteem en onze bloedsomloop. Ons lichaam geeft een reactie op de warmte en het moment van afkoelen. Het lichaam begint met het aanmaken van antistoffen en meer witte bloedcellen. Dit beschermt ons tegen griep en verkoudheid.

Rust

Als je regelmatig de sauna bezoekt, neemt de hoeveelheid serotonine toe in ons bloed. Dit concluderen wetenschappers aan de Oklahoma State University. Serotonine is een stof die ons vrolijk en relaxed laat voelen. Maar het heeft ook invloed op onze eetlust, het geheugen, onze emoties, slaap en orgasme. Dit is ook duidelijk te zien, er is namelijk ook onderzocht hoe saunabezoekers in hun vel zitten. Uit dit onderzoek bleek dat deze mensen stressbestendiger zijn, maar zich ook relaxter en voldaan voelen.

Positief effect op de huid

Een bezoekje aan de sauna is ook goed voor jouw huid. Dit komt door de enorme warmte, deze zet jouw poriën open en verwijden jouw bloedvaten. Door het zweten kan jouw huid zo goed schoon worden. Naast vocht, verlies je ook vuil en overtollig talg. Dr. Doreen Kowatzki die werkt aan de Universiteit van Jena zegt zelfs dat het onze huid sterker maakt. Onderzoek toont namelijk aan dat het de beschermlaag versterkt en de hoornlaag hydrateert.