Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een kanaalswitch naar het online kanaal

Wat houdt een kanaalswitch precies in?

Een kanaalswitch is het moment binnen een klantproces waarop een (potentiële) klant van het ene kanaal naar het andere kanaal gaat. Er zijn verschillende soorten mogelijkheden waardoor een klant naar een ander kanaal wordt geleid:→ Advertentie bekijken→ Product bekijken → Product kopen → Website → Social Media → Winkel

Waarom wil een klant naar een online kanaal switchen?

Het online kanaal kent verschillende soorten voordelen, zo is de prijs van een product of dienst in de meeste gevallen. Prijzen zijn namelijk in een oogopslag te vergelijken, de klant gaat dan vanzelfsprekend voor de goedkoopste prijs. Ook is het koopproces van het product of de dienst gemakkelijker. Dit komt doordat je niet lang meer in een rij hoeft te wachten om af te rekenen maar meteen online of achteraf kunt betalen. Een andere reden kan zijn dat het product uitsluitend online te verkrijgen is, dan is het online kanaal de enige mogelijkheid. Tevens kan online bekeken worden wat de voorraad van het betreffende product precies is. Omdat winkels beperkte openingstijden hebben, biedt het online kanaal een mooie uitkomst. Hier kan immers altijd besteld worden, en worden de producten 24/7 vrijgegeven. 

Het belang van internet

Het internet kent verschillende belangen. Zo is groeiende transparantie een groot belang van internet. Mensen mogen best meer inzicht krijgen in de gehele markt van goederen en diensten. Zo zijn er verschillende vergelijkingsites op internet te vinden. Hierbij wordt de kwaliteit en prijs eenvoudig vergeleken met allerlei verschillende winkels die hetzelfde product verkopen. Tevens is de wereld als markt ook een belang van internet. Dit komt doordat de vele online shops bereikbaar zijn voor de hele wereld, door de post kunnen de producten over de gehele wereld worden bezorgd. Een ander belang is dat de best gevonden website over het algemeen de meeste conversies krijgt, het is dus belangrijk dat er door SEO en SEA betere posities worden gerealiseerd. 

http://www.teamnijhuis.nl