Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

Een tuinhuis in elkaar zetten

Het hoeft echt niet moeilijk te zijn om een tuinhuis of blokhut te maken. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een kleine of grote variant. Het is daarbij zo dat je vaak op dezelfde manier te werk gaat. Zo begin je met het voorbereiden van de grond, daarna zet je het tuinhuis vast. Ten slotte bouw je derest van het huisje en verzorg je de laatste afwerking. In deze blog lees je hoe deze stappen werken en wat er allemaal voor nodig is.

 

Het eerste wat je gaat doen is het bepalen van de plek waar het tuinhuis moet gaan komen. Wanneer je dit weet, start je met helemaal schoonvegen van de tegels op deze plek. Vervolgens ga je met een waterpas controleren of de ondergrond helemaal recht is. als de grond eenmaal recht is ga je een stuk folie over de bestrating leggen. Dit doe je ter bescherming. Nadat je het stuk folie hebt aangebracht leg je de onderste wandbalklaag hierover uit. Je gaat de diagonalen meten. Als de diagonalen gelijk zijn betekent het dat de balken haaks op elkaar liggen. Vervolgens ga je de onderste wand bevestigen aan de bestrating. Wat je zou kunnen doen is de balken met hoeksteunen boren aan de tegels. Het wordt aangeraden om hiervoor Woodies schroeven en pluggen te gebruiken. Je kunt boren met een betonboor.

 

De stap die je daarna gaat zetten is het plaatsen van de eerste wandbalken. Je kunt deze voorzichtig aankloppen met een rubberen hamer. Het is ook nog altijd mogelijk om versterkingshoeken te gebruiken op dit punt. Uiteindelijk moet je vier wandbalklagen hebben. Daarna ga je de deur plaatsen. Je kunt zelf kiezen wat voor deur dit gaat worden. Let er wel op dat het materiaal bestendig is tegen water.  Na het plaatsen van de deur ga je aan de slag met het dak. Hiervoor monteer je aan de onderkant van het dakbeschot een tijdelijke lat. Het resultaat hiervan is dat de planken niet zomaar wegglijden. Je zet de dakhoutplanken op elke gording vast. Dit doe je met behulp van twee spijkers. Hierna schroef je de dakvoetlijst aan de onderkant van het dakbeschot vast. Je buigt het dakleer hier omheen. Daarna ga je het dakleer vastzetten. Hiervoor gebruik je brede nieten en een tacker. Als de gevellijsten aan de voorkant en achterkant vastgeschroefd zijn op de gordingen, is het tuinhuis klaar om te gebruiken.

http://bnvtools.nl