Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

Hoe auto verkopen

Een veel gestelde vraag is ‘hoe auto verkopen’. Een auto verkopen kan op meerdere manieren. Alleen is het aan jou om te bepalen welke manier het beste is. Ga na wat voor jou de belangrijkste redenen en punten zijn om de auto te verkopen. Heb je haast met verkopen of juist alle tijd. Vind je het leuk om iets te verkopen? Ga je de auto vervangen of komt daar niets meer voor in de plaats.

Tijd of geen tijd

Een auto verkopen kost tijd. Geen probleem als je er genoeg van hebt en geen haast hebt. Hoe meer tijd, hoe beter de prijs kan zijn. Wil je snel je auto verkopen dan heeft dat vaak effect op de prijs.

Verkopen is leuk

Een auto verkopen kan leuk zijn maar soms ook niet. Het hangt van de koper af. Tref je iemand die er op uit is om het onderste uit de kan te halen dan is de verkoop niet leuk. Je moet er wel op voorbereid zijn dat men wil onderhandelen over de prijs. Slechts in 15% van de gevallen geeft men de vraagprijs zonder er over te onderhandelen. Stel altijd een koopcontract op. Al lijkt de verkoop nog zo soepel te verlopen, de kans dat de koper terug komt is alsnog aanwezig. In slechts 5% van de gevallen komt de koper terug omdat er iets scheelt aan de auto. Met een proefrit kun je namelijk niet de auto voor 100 procent leren kennen. Een tikje of bonkje merk je later pas op. Ook een aantal opties die de auto bezit test je later eens uit. Zo kan het zijn dat de cruisecontrol of airco misschien niet goed werkt. Wellicht wist je dit niet eens of werkte het bij jouw altijd naar behoren. De techniek kan het ieder moment af laten weten. De koper kan het anders zien en contact opnemen. In een koopcontract kun je in ieder geval vastleggen dat de koper de auto koopt in de staat zoals hij is en verder geen aanspraak kan maken op garantie.

Auto vervangen

Ga je de auto vervangen dan heb je de optie zelf verkopen of inruilen. Zelf verkopen levert je het meeste geld op en inruilen het meeste gemak. Hoe je een auto het beste kunt verkopen ligt aan jezelf. Inruilen is vaak het snelst en je komt niet zonder auto te zitten. Zelf verkopen levert je meer geld op maar kost meer tijd. Een gemiddelde auto levert tussen de 1500 en 2500 euro meer op wanneer je hem zelf verkoopt. Echter hangt het wel van jezelf af of je vasthoudend bent met de prijs. Maak in je advertentie altijd duidelijk in hoeverre je flexibel bent. Is je prijs vast, laat het dan duidelijk weten. Om irritatie te voorkomen kun je het beste ook in je advertentie zetten dat je niet reageert op onzinbiedingen en dat inderdaad ook niet doet. Handelaren kijken de hele dag door op advertentiesites om te zien of er nog iets bij is gekomen. Is dat het geval dan doen ze vrijwel direct een voorstel. Vaak een erg laag voorstel waar je niet op zit te wachten. Het bod is namelijk ver onder de prijs. Heb je daar geen moeite mee omdat je toch snel wil verkopen, dan is dat prima natuurlijk. De handelaren weten ook dat ze de auto voor weinig kunnen overnemen en komen de auto dan snel bij je thuis ophalen.