Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

HSV TMP is uw specialist in spuitgieten

HSV TMP is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende Europese producten van grote kunststof producten. Geen enkel project is hetzelfde, maar wij hebben wel een werkwijze met een aantal vaste en herkenbare stappen. Deze stappen leggen wij u graag uit.

De werkwijze van HSV TMP

Bij HSV TMP vinden wij het prettig om al in een vroeg stadium van de productontwikkeling te worden betrokken. Door ons op tijd in te schakelen profiteert u optimaal van onze kennis van kunststoffen en productietechnieken. Voordat de productie van start kan gaan, doorlopen wij vier fasen. De eerste fase is ideevorming. Met uw verstand van de markt en onze kennis op het gebied van kunststof kunnen er mooie producten ontstaan. De tweede fase is de maakbaarheidsstudie. Tijdens deze fase testen wij de maakbaarheid van uw product. Dit doen we door middel van een korte Kunststof Quickscan. Wij vertalen vervolgens alle eisen in technische specificaties en geven advies over de materiaalkeuze. In de derde fase brengen we een concrete offerte uit, uitgesplitst in matrijskosten en een prijs voor de producten. In de laatste fase werken we alle ontwerpen uit tot in detail.

Productie

Wij zijn specialist in spuitgieten. Bij deze techniek wordt kunststof in granulaat gesmolten en onder hoge druk ingespoten in de matrijs. De vloeibare kunststof neemt de vorm aan van de holtes in de matrijs en vervolgens wordt de kunststof gestold door middel van koeling. Daarna wordt het product of vormdeel uitgegeven en kan er verdere assemblage van de verschillende onderdelen plaatsvinden. Wij hebben veel ervaring met deze manier van werken en kunnen dus goed met u meedenken over het gehele proces. Samen zoeken wij naar de meest ideale oplossing voor uw kunststof product.

Duurzaam spuitgieten

Wanneer u met ons een samenwerking aangaat, kiest u automatisch voor duurzaam spuitgieten. Wij denken na over het minimaliseren van het materiaalgebruik, het optimaliseren van de matrijsinvestering, de assemblage en logistieke oplossingen die u tijd en geld besparen. Daarnaast maken wij bij zowel de productie, als de assemblage gebruik van duurzame energie, opgewekt vanuit zonnecollectoren en recyclingmateriaal. Wilt u meer weten over onze werkwijze of het bedrijf? Kijk dan ook eens op onze website.