Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

Inkjet printers met speciale inkt

Overal om je heen zie je producten die gecodeerd zijn. Het coderen van producten is vaak verplicht. Door producten te coderen kan er door middel van een kort cijferige code veel informatie verbonden aan een product. Hierdoor kunnen producten weer makkelijk worden terug worden gestuurd wanneer er iets mis is gegaan in het productieproces. Hierdoor kan een lading makkelijk worden terug geroepen. Er zijn zoveel verschillende producten met allemaal een verschillende ondergrond. Vaak vereisen de verschillende producten een andere manier van coderen. Er zijn verschillende soorten printers en verschillende soorten inkt die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Coding and marking wordt gebruikt voor verschillende soorten producten. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten printers die er worden gebruikt voor het coderen van producten. Vaak worden er Inkjet printers gebruikt voor het coding en marking van producten. Ook wordt er vaak gebruik gemaakt van een hot foil printer. Hierbij wordt er door middel van een hete temperatuur wordt inkt in een vaste vorm aan de verpakking vast geprint. Hierbij hecht de inkt zich geheel aan de oppervlakte. Hot folie printen is vooral geschikt voor materialen waar moeilijk op geprint kan worden. Vooral voor grotere afbeeldingen printen is hot folie printen heel geschikt.

Naast de hot folie printer kan er ook geprint worden met een inkjet printer. Door middel van een Inkjet printer kan er op verschillende soorten oppervlakten worden geprint. Er zijn verschillende soorten Inkjet printers. Deze inkjet printers verschillen vooral in de snelheid waarmee ze printen. Zo printen sommige inkjet printers zo snel dat ze oppervlakte niet eens raken. Hierbij worden er inktdruppels op het papier gespoten. Er kan verschillende soorten inkt worden gebruikt voor het bedrukken van de oppervlakte. Het gebruik van de soort inkt verschilt op wat voor materiaal er moet worden geprint. Zo is er ook inkt dat benzine resistent is. Daarnaast is er ook inkt dat uv-leesbaar is.

http://www.kba-metronic.com