Adriaticlife
Image default
Offers

It’s pizza time – Pizza’s bakken op de barbecue

It’s pizza time – Pizza’s bakken op de barbecue

Vind je barbecueën ontzettend gezellig, maar ben je niet zo van het vele vlees of ben je vegetariër? Dan moet je zeker eens overwegen om een pizzasteen voor op je barbecue te kopen. De enige voorwaarde is dat je de temperatuur van de barbecue kunt bijhouden en regulieren. Dit om te weten of hij warm genoeg is om de pizza’s te garen en de temperatuur eventueel aan te kunnen passen. Een deksel op de BBQ is hiervoor dus een vereiste. Heb je nog geen geschikte barbecue? Bekijk het assortiment houtskool barbecues van MaxTotaal dan eens. 

 

Wat heb je nodig

Naast dat je dus een geschikte barbecue met deksel nodig hebt, wordt het ten zeerste aangeraden om een pizzasteen te kopen. Hier kan de pizza op liggen, zodat het slappe deeg niet door het rooster heen valt. Bovendien wordt de steen zelf ook goed heet, waardoor ook de laatste pizza’s op de avond nog goed gaar worden. 

Daarnaast is een pizzaschep erg handig. Hoewel het zonder waarschijnlijk ook wel zal lukken, blijven de pizza’s met de schep beter intact en heb je er een stuk minder gedoe van. Wel zo fijn op een ontspannen pizza-avond. 

 

De BBQ juist verwarmen

Een beetje barbecuefanaat weet dat je de BBQ op verschillende manieren kun verhitten. Omdat je de hitte niet direct onder de pizzasteen wilt hebben – de pizza’s zullen dan snel verbranden – maak je gebruik van indirecte hitte. Dit betekent dat je de randen van de BBQ met houtskool vult, maar het midden vrij laat. Voor het ideale gaarproces is het goed om een temperatuur van 300 graden te bereiken. In dit geval heb je maar maximaal 5 minuten nodig voordat de pizza gaar is. Krijg je de BBQ niet zo heet? Dan is het even zoeken, maar zul je uiteindelijk ook de juiste gaartijd voor jouw pizza vinden. 

 

De pizza’s beleggen

Omdat de pizza’s maar heel kort worden gebakken, kun je het beste geen dikke plakken rauw vlees erop leggen. Dit zal namelijk niet goed gaar worden. Kies bijvoorbeeld liever voor plakjes salami of ham, of ga voor vegetarisch. De groente wordt over het algemeen wel goed gaar en hoeft dus niet voorgebakken te worden. Let er wel op dat je de pizza’s niet te vol belegd. Dit verplaatst lastig en het zou zonde zijn als je mooie creatie uit elkaar valt. Ook is het goed om niet te veel vochtige ingrediënten op de pizza te leggen, om een zompige bodem te voorkomen. 

Tip: Smeer de rand na het bakken in met olijfolie gemengd met peper en knoflook! 

 

https://www.maxtotaal.nl/