Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

Levensduur dakbekleding

Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om hun huidige dakbekleding aan te passen naar een rieten dakbekleding. Vaak zijn mensen van mening dat een dak met een rieten dakbedekking zorgt voor meer karakteristiek voor het dak. Er zijn verschillende aspecten waar aan gedacht moet worden wanneer het dak wordt getransformeerd naar een rieten dakbedekking. Al deze aspecten zullen een voor een worden toegelicht.

Bij het transformeren van uw daken naar rieten daken is het van belang om heel goed te kijken naar u dak. Een rieten dak is vaak alleen mogelijk wanneer de hellingshoek van het dak minsten 45 graden is. Dit is belangrijk voor de waterafloop bij regen. Wanneer het water op het dak blijft liggen kan dit ervoor zorgen dat de levensduur van het dak korter wordt. Het is dus belangrijk dat het dak een helling heeft van 45 graden. Wanneer dit niet het geval is, is een dakconstructie aan te raden. Hier zijn natuurlijk wel weer meer kosten aan verbonden. Wanneer alle wensen op papier zijn gezet wordt er een offerte opgesteld. Wanneer u akkoord tekent voor de offerte moeten er eerst vergunningen worden geregeld waarna het rietdekken van start kan gaan.

De levensduur is voor heel veel klanten zeer belangrijk. Er zijn verschillende aspecten die hier invloed op hebben. Hierbij moet je denken aan het soort riet dat er wordt gebruikt. Het riet moet een korte drogingsperiode kennen en dan gaat het riet langer mee. Daarnaast is onderhoud heel belangrijk. Zelfs als is de waterafloop goed en de drogingsperiode kort. De kans op algen en mos op uw rieten daken is groot. Het is daarom belangrijk dat de algen en mos om de zoveel tijd worden weg gehaald. Dit zorgt voor een langere levensduur. Een transformatie naar een rieten dak kan vrij veel geld kosten maar is dat zeker waard.

http://www.rietwerk.nl/