Adriaticlife
Image default
Travel

Minicampings

Wij Nederlanders zijn dol op kamperen. Iedereen doet het, heeft het gedaan of zou het willen doen.

Overal is wel een camping te vinden. Sommige mensen gaan elk weekend naar de camping, anderen kamperen in de zomervakantie. Er zijn zelfs televisieprogramma’s over kamperen.

Grote campings springen het meest in het oog. Uitgestrekte terreinen, met zwembaden, animatieteams, manege, uitgaanscentrum en nog veel meer. Het zijn soms kleine dorpen, waar alles wat je maar zou kunnen verzinnen geregeld is. Plus nog een hoop waar je niet echt naar zocht.

Grote gezinscampings zijn populair, maar niet iedereen houdt van grootschaligheid en massaliteit. Een grote groep kampeerders wil het klein houden en is op zoek naar rust. Juist nu het dagelijks leven steeds ingewikkelder wordt, verlangen we naar eenzaamheid.

Minicampings zijn de oase van rust die we zo hard nodig hebben. Ze liggen wat meer verscholen, waardoor je er minder snel per ongeluk tegen aan loopt. Maar minicampings zijn overal. Ook in Twente, de regio die sowieso al een paradijs is waar iedereen de batterij kunt opladen.

De Twentse minicampings zijn perfect voor een gezinsvakantie. Dat begint al met de ruime kampeerplekken. Je hoeft inet bang te zijn dat je over de scheerlijnen van de buren struikelt, want iedereen heeft een heerlijk ruime stek, met voldoende privacy.

Beleef het op de camping, of in de omgeving

Op de camping is voor de kinderen zat te beleven. Op de boerencamping kun je kalfjes knuffelen en de dieren voeren. Of ze spelen urenlang met hun nieuwe vriendjes in de speeltuin. Een zwemparadijs zul je op de minicamping niet vinden, maar een natuurlijk zwemven is toch vee lleuker?

En ach, als een vakantie zonder zwemparadijs écht geen optie is, dan spring je toch in de auto voor een dagexcursie? Net zo makkelijk bezoek je vanaf de minicamping een attractiepark, museum of dierentuin.

Kom tot rust

Op de minicampings in Twente kun je helemaal tot rust komen. Het kabbelen van het beekje en het gefluit van de vogels zorgt vanzelf dat je rustiger gaat ademen. Vooral buiten het hoogseizoen heb je in Twente echt de tijd voor jezelf. En als je toch wat reuring zoekt, is deze altijd vlakbij. Dat is het mooie van kamperen in Twente.

Hoe ontdek je de beste minicamping in Twente?

Maar ja, we zeiden het al eerder: minicampings springen wat minder in het oog dan de megacampings. Je zult dus wat harder moeten zoeken. Of…je bezoekt Visittwente.nl. Wij hebben het zoekwerk namelijk al voor je gedaan. Makkelijk, toch?