Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

Snel je auto verkopen

Snel je auto verkopen maar hoe. Dat is een vraag die veel wordt gesteld. Er zijn meerdere manieren om snel je auto te verkopen. Niet alle manieren zijn even efficiënt. Wat het meest efficiënt voor jou is hangt van een aantal zaken af. Hoeveel tijd wil je voor de verkoop uittrekken? Kun je eventjes zonder auto en zou je eventueel willen onderhandelen over de verkoopprijs?

Een auto particulier verkopen is iets wat veel mensen doen. Dat is namelijk een van de manieren om het meest voor je auto terug te krijgen. Echter komt daar wel het een en ander bij kijken. Je moet zelf de foto’s maken, de advertentie schrijven en de advertentie plaatsen. Ook heb je zelf alle contact met potentiële kopers. Heb je een potentiële koper aan de haak geslagen dan moet je zelf de auto verkopen en een mogelijke onderhandeling aangaan wat de prijs betreft. In 8 op de 10 gevallen wil je koper nog iets van de prijs af ondanks dat er soms al een prijs is geboden of overeen is gekomen. Kopers vinden namelijk bijna altijd nog wel wat onderhandelpunten omdat je niet alles in een advertentie kwijt kunt. Een kleine beschadiging, een rokerslucht in de auto of een uitlaat die binnenkort vervangen moet worden kunnen al punten zijn om de prijs verder naar beneden te drukken. Sta je stevig in je schoenen en wil je de onderhandeling aangaan? Zo ja, zorg dan dat je de laagste verkoopprijs in je hoofd hebt. Zo nee, verkoop je auto dan op een andere manier.

De laagste prijs

Ga je de auto verkopen via een advertentiesite dan is de meest gestelde vraag die ook jij te horen gaat krijgen: “wat is uw laagste prijs?”. Op advertentiesites zijn namelijk erg veel handelaren actief. Deze kopen en verkopen. Zij kopen dus in voor autobedrijven met als doel om winst te maken. Als jouw auto kopen voor de vraagprijs dan kunnen zij er zelf niet genoeg aan verdienen. De vraag wat je uiterste verkoopprijs is, is dus van belang. Wil je de auto snel verkopen dan kun je de auto aan deze personen snel kwijt. Echter moet je dan wel een stuk zakken met de prijs. Wil je niet te veel geld inleveren op de auto, blijf dan bij de vraagprijs. Zet in je advertentie duidelijk dat handelaren niet hoeven te reageren en dat de prijs vast is. Zodoende kun je een klein percentage handelaren afschikken. Alsnog kun je mailtjes verwachten met biedingen. Veel mensen lezen alsnog de advertentie niet goed en kijken slechts naam merk, type, bouwjaar en kilometerstand.

Auto inruilen kan ook

Je kunt natuurlijk ook de auto inruilen. Geen zin om de auto zelf te verkopen? Dan kan inruilen een goede optie zijn. Inruilen kent zowel voor- als nadelen. De voordelen zijn dat je de auto zelf niet hoeft te verkopen en dat je te horen krijgt wat je zelf moet bijleggen. Tevens kom je niet zonder auto te zitten want je rijdt met je huidige auto naar het autobedrijf toe en ruilt je auto in feite om voor de nieuwe. Het nadeel is dat je minder voor je eigen auto terug krijgt en meer moet betalen voor je nieuwe auto. De meeste autobedrijven hebben namelijk 2 prijzen voor dezelfde  auto. Met inruil en zonder inruil. Het prijsverschil kan wel eens tussen de 500 en 1000 euro in liggen. Ook het bedrag dat je zelf terug krijgt voor je auto is lager dan de marktwaarde is. Ook het autobedrijf wil natuurlijk winst kunnen maken op je auto. Eventuele gebreken zijn dan voor hun rekening.

Auto verkopen via autoveiling

Er bestaat ook nog zoiets als een autoveiling. We hebben het hier over een online autoveiling waar je de auto eenvoudig kunt aanmelden. Je auto komt na het invullen van de gegevens online te staan en is alleen zichtbaar voor aangesloten autobedrijven. De bedrijven kunnen een bod uitbrengen en het hoogste bod krijg je binnen korte tijd te horen. Zelf kun je bepalen of je de auto voor het hoogste bod wel of niet wil verkopen. De autoveiling is snel en efficiënt. Sommige zijn volledig gratis en sommige kennen een kleine vergoeding. Lees daarom vooraf de voorwaarden.