Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

Soorten energie acties

Wanneer je overstapt van de ene energieleverancier naar de ander kan je vaak profiteren van een energie actie. Bij zo’n energie actie krijg je vaak een cadeau, cashback of hoge korting. Deze acties zijn voor het strikken van nieuwe klanten. De cadeaus zijn vaak mooi maar er kunnen ook nadelen aan hangen. Alles over de verschillende overstap acties en de bijbehorende cadeaus lees je in dit artikel waardoor jij straks weet of je gebruik moet maken van zo’n energie actie.

De verschillende soorten cadeaus

Zowat alle energieleveranciers bieden verschillende energie acties. Zoals gezegd kan dit een cadeau zijn tot het aanbieden van een korting of cashback. Een van de meest voorkomende energie actie is het aanbieden van een cashback. Mensen zien dan meteen hoeveel geld ze eigenlijk besparen wanneer ze gebruiken maken van deze energie actie. Bij een cashback actie wordt het geld vaak aan het einde van het contract teruggestort op de rekening. Een andere mogelijkheid van een energie actie waarmee je ook met geld te maken hebt, is het aanbieden van een hoge korting op het contract. Het verschilt per energieleverancier hoe dit wordt verrekend. Je kan bijvoorbeeld net als bij cashback het totale bedrag aan het eind van het contract terugkrijgen of je betaalt per maand minder dan normaal. Dit zorgt voor lagere vaste maandlasten.

Buiten de energie acties waar puur geld mee is gemoeid zijn er ook acties waarbij je een cadeaubon krijgt van een bepaalde waarden of je krijgt een echt cadeau. Een cadeaubon is vaak van grotere bedrijven zoals Bol.com. Een van de meest gegeven cadeaus is een slimme thermostaat zoals de Toon van Eneco of een Nest thermostaat. Bij sommige leveranciers krijg je zelfs de mogelijkheid om zelf je cadeau uit te zoeken uit een bepaalde selectie producten.

De voorwaarden van een energie actie

Elke energie actie heeft zijn eigen voorwaarden. De voorwaarden die het meest verschillend is bij de energie acties is de duur van het contract wat afgesloten moet worden om aanspraak te maken op het cadeau. Vaak staat de lengte van het contract in lijn met de waarde van het cadeau. Hoe langer het contract is dat wordt afgesloten, hoe hoger de waarde van het cadeau is. Neem dus altijd goed de voorwaarden door voor je besluit gebruik te maken van een energie actie.