Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

Typisch Griekse drankjes

Wanneer je op vakantie gaat naar Griekenland, zijn er een paar typisch Griekse drankjes die je waarschijnlijk wel zult tegenkomen. Welke drankjes dit zijn? Dat lees je in dit artikel. Wanneer je al eens in Griekenland bent geweest, is de kans groot dat je minimaal een van deze drankjes al wel een keer gedronken hebt.

 

Net zoals in veel andere landen, is koffie erg geliefd onder de Grieken. Toch is het per land weer verschillend hoe deze koffie gedronken wordt. Waar wij vaak onze kop koffie zo snel mogelijk achterovergooien, nemen de Grieken juist de tijd om te genieten van hun bakje koffie. 

Ze drinken in Griekenland niet alleen graag normale koffie, ook ijskoffie is er een erg geliefd drankje. Met name een iced cappuccino en iced espresso zijn erg populair. 

 

Naast koffie, is ook wijn een typisch Grieks drankje. Veel van de wijn die de Griekse bevolking drinkt, is hier ook geproduceerd. Bijna een tiende van alle landbouwgebieden in Griekenland worden gebruikt voor druivengaarden en de productie van wijn. Het is dan ook niet gek dat de Grieken bij elkaar ongeveer vijfhonderdmiljoen liter wijn produceren. 

Er zijn veel wijnsoorten die uit Griekenland komen. De populairste zijn de volgenden: Retsina, Samos, Domestika, Zitsa, Robolo, Naoussa en Rapsani.

 

Naast wijn, zijn de Grieken ook groot fan van bier. Mythos is de populairste biersoort in Griekenland. Dit bier wordt geproduceerd op het vaste land, in de stad Thessaloniki. Het is nog een relatief jong biermerk, aangezien het pas gemaakt wordt sinds 1997. Je kan de smaak vergelijken met dat van ons eigen Amstel bier. 

Nog een Grieksse biersoort, is Fix Hellas. Dit merk bestaat al een stuk langer dan het bekende Mythos bier en wordt gebrouwen in Athene. Natuurlijk kun je ook gewoon internationale biermerken kopen in Griekenland, maar het is natuurlijk het leukste om in het zonnetje te genieten van een typisch Grieks biertje.  

https://vakantiegriekenland.nl