Adriaticlife
Image default
Architecture

Voorkomen van onvoorziene verbouwingskosten

Verbouwingskosten lopen vaak al snel uit de hand. Verborgen gebreken zorgen vaak voor een veel groter kostenplaatje dan vooraf kan worden ingeschat. Dit maakt verbouwingen altijd wat riskant. Hoe voorkom je nu onvoorziene verbouwingskosten? Lees het hier.

Asbestattest verkoop aanvragen

Een asbestattest verkoop aanvragen, betekent dat je vooraf al het huis test op asbest. Met een asbestattest aanvragen voorkom je dat je later alsnog asbest blijkt tegen te komen. Je zorgt met een asbestattest verkoop aanvragen dus dat je duidelijkheid hebt over de aanwezigheid of afwezigheid van asbest. Asbest verwijderen kan behoorlijk duur zijn, aangezien dit door een gecertificeerd bedrijf moet worden uitgevoerd.

Bouwtechnokeuring

Wat bij de verkoop van een huis ook nog wel eens door de potentiƫle koper wordt gevraagd, is een bouwtechnokeuring. Met een bouwtechnokeuring krijg je al een redelijk goed beeld van de staat van het huis, bouwtechnisch gezien. Hiermee krijg je ook een beeld van mogelijke verborgen gebreken.

Overige onvoorziene verbouwingskosten

Als de planning uitloopt kan dat al snel in de papieren lopen. Vaklieden zijn vaak ingepland en als iemand dan moet wachten omdat een ander te laat is, gaat dit problemen geven. Vaak kost dit je vertraging en mogelijk kost die vertraging ook weer geld. Je voorkomt een uitloop door de verbouwing niet te strak in te plannen. Overleg ook met de mensen die de verbouwing uitvoeren, zodat helder is wie wat wanneer doet en je weet waar je wel of niet op mag rekenen. Maak heldere afspraken: ook op papier. Hiermee voorkom je naderhand onenigheid.

Onvoorziene uitgaven

Bewaar bij elke budget altijd een potje met geld voor onvoorziene uitgaven. Besteed dit niet direct aan een zo luxe mogelijke uitvoering, maar houd het echt achter de hand voor noodgevallen. Anders is het geld mogelijkerwijs al op, voordat je dan een verborgen gebrek tegen bent gekomen.

https://asbestattest-aanvragen.net/