Adriaticlife
Image default
Commercial

Wanneer gebruik je een steigeraanhanger?

Steigeraanhanger zijn speciale aanhangwagens die bedoeld zijn voor het transport van rolsteigers, kamersteigers en andere steigersoorten. Een steigeraanhangers zorgt ervoor dat je je steiger veilig en snel kunt vervoeren van plek A naar plek Z. Maar wanneer gebruik je een steigeraanhanger? In welke situaties kun je echt niet heen om het in bezit hebben van een aanhangwagen voor je steiger? In dit artikel beantwoorden we deze vragen over het belang van een basic steigeraanhanger kopen bij Rolsteiger.net. Ook zoomen we in op de pluspunten die moderne steigerannahangers, mits van een degelijk merk, allemaal te bieden hebben.

Wanneer is de aanschaf van een steigeraanhangwagen noodzakelijk?

Er zijn bepaalde beroepsgroepen die eigenlijk niet om een basic steigeraanhanger kopen bij Rolsteiger.net heen kunnen. Ben je bijvoorbeeld als dakwerker actief, als gevelrenovator of ben je buitenschilder? Dan voer je doorgaans veel werkzaamheden op (grote) hoogte uit. Soms volstaat een ladder om je werk te doen, maar vrijwel alle professionals uit de bouw en industrie kiezen voor een degelijke rolsteiger of gevelsteiger. Deze steigers staan namelijk veel stabieler. En een bijkomend voordeel is dat je op het steigerplatform meer materialen en gereedschappen kwijt kunt. Door een steigeraanhangwagen te kopen, kun je je steiger overal heen vervoeren voor jouw projecten. Of je nu in Limburg moet zijn, in Groningen of in Flevoland: met een steigeraanhangwagen is het vervoer van steigers optimaal geregeld! Overigens zijn er nog meer professionals die veel baat bij een steiger met steigeraanhanger kunnen hebben. Allround klusjesmannen en doe-het-zelvers bijvoorbeeld. Maar ook de schoonmaakbranche en bijvoorbeeld asbestsaneringsbedrijven kunnen veiliger, sneller, efficiënter en voordeliger hun werk doen als ze in het bezit zijn van een goede steiger met steigeraanhangwagen.

De voordelen van een steigeraanhanger gebruiken

Een groot voordeel van een steigeraanhanger is dat er maatwerk mogelijk is. Er is altijd wel een aanhangwagen te vinden die specifiek voor jouw steiger geschikt is. Door te kiezen voor een bijpassende aanhangwagen voor jouw soort steiger, kun je veilig de weg op. Je weet namelijk zeker dat jouw gekeurde steigeraanhanger de losse steigermaterialen veilig kan vervoeren én dat deze stabiel op de weg ligt. Naast dit voordeel is een echte plus van steigeraanhangers dat ze veilig zijn ontworpen (zo stellen althans betrouwbare bronnen) en sterk en robuust zijn. Fijn is ten slotte ook dat je niet per se een steigeraanhanger kopen hoeft, maar er ook eentje kunt huren voor een korter project. Er is dus van alles mogelijk!