Adriaticlife
Image default
Home and Garden

Welk gordijn is de juiste voor de woonkamer?

Ik denk dat we met ze allen wel kunnen bevestigen dat de woonkamer de belangrijkste kamer is in het huis, hoezo? Het is het centrale punt van bijna elke woning. Andere redenen kunnen ook nog zijn dat het de kamer is waar je de meeste tijd doorbrengt of om een goede impressie achter te laten bij je gasten!

Voor iedere woonkamer is er een perfect gordijn, maar dat kan wel moeilijk te vinden zijn. Daarom vertellen we in deze blog waar je op moet letten bij het kiezen van raamdecoratie voor je woonkamer.

Wat is het meest belangrijk?

Het is eerst belangrijk om na te gaan waar je prioriteiten liggen. Vind je het fijn als er veel licht naar binnen komt of wil je juist meer privacy creëren. Het is dus belangrijk om te weten wat dan voor jouw het belangrijkste is

Lichtinval

Met gordijnen kan je goed bepalen hoeveel zonlicht er in je huis komt. Er zijn drie varianten van gordijnen die gaan over lichtdoorlatendheid. Als eerste heb je vitrages. Deze laten heel veel licht door en zijn eigenlijk alleen bedoeld voor decoratie. Daarna heb je inbetween gordijnen, dit zijn gordijnen die licht doorlaten, maar ze verzachten de zon vooral. Als laatste heb je de blackout gordijnen. Dit zijn gordijnen die helemaal verduisteren en dus ideaal zijn voor als je een donkere kamer wilt.

Privacy

Naast dat gordijnen een sfeer in een kamer geven, zorgen ze ook voor privacy. Vooral in een ruimte zoals de woonkamer. Als je bijvoorbeeld een woonkamer hebt die aan een straatkant is een blackout gordijn een goede optie, aangezien niemand dan naar binnen kan kijken. Met inbetweens, een lichtdoorlatend gordijn, kan je ook ervoor zorgen dat niemand naar binnen kan kijken. Met deze gordijnen kan je wel zelf naar buiten kijken.

Decoratie

Het is natuurlijk ook gewoon een mogelijk om gordijnen te nemen om alleen je woonkamer te decoreren. Gordijnen zorgen voor een luxe uitstraling, zelf als je modern interieur hebt. Als je dus gordijnen als decoratie wilt, dan kan je ook nog gordijnen combineren. Bijvoorbeeld een combinatie van verduisterende gordijnen en vitrages, zodat je woonkamer meer diepte en detail geeft

Check alle gordijnen op de website van PAX.