Adriaticlife
Image default
Business / Marketing and Advertising

Zoekmachine optimalisatie | SEO Specialist

Online marketing

Online marketing is het promoten van een onderwerp op het internet, veelal een website of een webshop. Het staat ook wel bekend als internet marketing, web marketing of digitale marketing. Het promoten van een website of webshop is een vrij ondoorzichtig proces omdat de eigenaren van de zoekmachines (meestgebruikte is Google) de algoritmes en criteria voor zichzelf houden.

Toch zijn er deskundigen die bekwaam zijn met online marketing. Dit zijn meestal experts of specialisten in één gebied van online marketing. Zoekmachine adverteren (SEA), zoekmachine optimalisatie (SEO) en linkbuilding zijn grote onderdelen in het realiseren van een website of webshop die goed scoort in de zoekresultaten.

Online marketing toepassing

De toepassing van online marketing ligt het in het effectief aantrekken van klanten naar een website. Doordat steeds meer mensen het internet gebruiken om zaken op te zoeken en producten te kopen is internet marketing een groeiende sector. Bedrijven kunnen in een korte tijd veel bezoekers genereren en hier zullen altijd potentiële klanten tussen zitten.

Hetgeen wat het kaf van de koren scheidt inzake online marketing is het weten hoe men de juiste groep bezoekers aantrekt en ze daarna tot klant kan maken. Een expert kan de vindbaarheid door middel van online marketing verhogen maar daarmee is nog niet alles gedaan. De content (inhoud) moet op zo’n manier de bezoekers aanspreken dat zij een aankoop doen, dit heet conversie. Online marketing houdt zich met alle twee de fasen bezig.

Zoekmachine adverteren (SEA)

Een tak van online marketing is zoekmachine adverteren (SEA). Dit is een betaalde methode om een advertentie te mogen plaatsen in een zoekmachine. Als we Google als voorbeeld nemen komen deze altijd bovenaan de zoekresultaten te staan met een kleine indicatie dat het een betaalde advertentie betreft. Voor het opzetten van zoekmachine adverteren (SEA) is een groot instap budget nodig en dit is dikwijls alleen aan te raden voor grote bedrijven die online marketing willen toepassen.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een gratis variant van online marketing in die zin dat het niet om een betaalde afspraak gaat met een zoekmachine eigenaar. Door het schrijven van teksten voor een website en het inhoud geven aan de internetpagina’s creëert een specialist een zeker herkenningspunt voor de zoekmachine. Deze zal hierdoor de desbetreffende webpagina’s hoger laten ranken op bepaalde zoekwoorden.

Linkbuilding

Linkbuilding is een derde onderdeel van online marketing. Het plaatsen van een (hyper)link is als het ware een digitale verwijzing naar een andere websites. De waarde van de website, waarvandaan gelinkt wordt beïnvloedt de waarde van de ontvanger. Er zijn in internet marketing talloze manier van linkbuilding mogelijk en het doel is om autoriteit (waarde) de bundelen op een website of webshop waardoor deze beter scoort in de zoekmachines. Het combineren van deze takken van online marketing is waar een expert zich in onderscheidt.